Wat is Cost per click (CPC)

CPC staat voor Cost per Click, dit is een marketingterm die vaak voorkomt bij online adverteren. De CPC is een bepaald bedrag wat een adverteerder moet betalen als er op zijn/haar actieve advertentie wordt geklikt. De hoogte van de CPC hangt af van hoe hoog het bod is op het gewilde zoekwoord, hoeveel de concurrentie hiervoor wil geven telt dus ook mee. Er kan op twee manieren geboden worden op een zoekwoord.

1. Automatisch bieden: Een maximaal bod instellen en Google Ads zoveel mogelijk klikken laten opleveren.

2. Handmatig bieden: Zelf de bedragen vaststellen en biedingen overzien