Instructie: gebruiker toevoegen aan Google Search Console

Wat is Search Console? Google Search Console is een gratis service die wordt aangeboden door Google en waarmee u de aanwezigheid van uw site in de zoekresultaten van Google kunt bijhouden en controleren.

Schermafbeelding-2018-01-17-om-10.01.19-800x250

Met Search Console kunnen wij uw websiteverkeer bijhouden, uw positie optimaliseren en weloverwogen beslissingen nemen over de weergave van uw site in de zoekresultaten. We kunnen de informatie in Search Console gebruiken om technische beslissingen voor de website te nemen en geavanceerde marketinganalyses uit te voeren in combinatie met andere Google-tools, zoals Analytics, Google Trends en AdWords.

Waarom Search Console gebruiken?

U kunt de prestaties van uw site in de zoekresultaten van Google bijhouden:

• Controleren of Google toegang kan krijgen tot uw inhoud
  • Nieuwe inhoud indienen zodat deze kan worden verzameld en inhoud verwijderen die u niet wilt weergeven in de zoekresultaten
  • Inhoud maken en beheren die visueel interessante zoekresultaten oplevert
  • Uw site onderhouden met minimale verstoring van de zoekprestaties

U krijgt inzicht hoe uw website wordt weergegeven door gebruikers en door Google.

• Welke zoekopdrachten hebben ervoor gezorgd dat uw site werd weergegeven in de zoekresultaten?
  • Resulteerden bepaalde zoekopdrachten in meer verkeer naar uw site dan andere?
  • Worden de prijzen van uw producten, contactgegevens van het bedrijf of evenementen weergegeven in uitgebreide zoekresultaten?
  • Welke sites bevatten links naar uw website?
  • Presteert uw mobiele site goed voor gebruikers die zoeken op mobiele apparaten?

Een gebruiker toevoegen

1. Kies uw website in Search Console: https://www.google.com/webmasters/tools/home?hl=nl
  2. Klik op het tandwielpictogram en selecteer Gebruikers en property-eigenaren.
  3. Klik op Een nieuwe gebruiker toevoegen.
  4. Typ het e-mailadres beheerxyms@gmail.com en selecteer onder ‘Rechten’, ‘Volledig’.
  5. Klik op Toevoegen.
  6. De property wordt automatisch toegevoegd aan het Search Console-account van ons.

Komt u er niet uit?

Heeft u uw website nog niet geclaimd of geverifieerd? Neem dan contact ons op, stuur een mailtje naar Support@xyms.nl.

Klik hier en hier voor de bronnen.