Instructie: gebruiker toevoegen aan Google Analytics

Wat is Google Analytics? Het is een software van Google die het mogelijk maakt om bijna alle activiteiten en gedragingen van bezoekers die op uw website komen te meten. Hierdoor krijgt u een gedetailleerd overzicht van uw websiteprestaties.

Waarom Google Analytics gebruiken?

Google Analytics heeft als doel om een duidelijk beeld te geven over de prestaties van uw website. Met dit beeld krijgt u inzicht en dat maakt het verschil, want u krijgt een goed beeld van waar uw kansen liggen en kunt u gericht te werk gaan. Google Analytics geeft antwoorden op vragen zoals:

• Welke doelgroep komt er veelal op mijn website?
  • Vanuit welke verkeersbron komen de bezoekers?
  • Welk pad wordt er op de website doorlopen?
  • Waar verlaten de bezoekers de website?

Schermafbeelding-2018-01-17-om-10.09.53-800x250

Samengevat:

• Met Google Analytics kunt u meten, en meten is weten.
  • U krijgt inzicht en antwoorden over belangrijke vraagstukken.
  • U kunt Google Analytics koppelen met andere accounts zoals Google Adwords en Search Console voor meer inzicht bij het verloop advertentiecampagnes en zoekopdrachten.

Een gebruiker toevoegen aan uw Google Analytics account

Een nieuwe gebruiker toevoegen aan een account:

1. Log in bij Google Analytics.
  2. Klik op Beheerder en ga naar het gewenste account .
  3. Klik in de kolom ‘ACCOUNT’, op Gebruikersbeheer.
  4. Geef onder Rechten toevoegen het e-mailadres beheerxyms@gmail.com op.
  5. Selecteer de alle rechten.
  6. Selecteer Geef deze gebruiker een melding per e-mail om een melding aan elke gebruiker te verzenden die u toevoegt.
  7. Klik op Toevoegen.