Instructie: een gebruiker toevoegen aan Google Ads

Google Ads is hét advertentieprogramma van Google, via dit programma kunt u adverteren in het advertentienetwerk van Google. Google Advertenties hebben een groot bereik, deze kunnen ongeveer 95% van de internetters in Nederland bereiken.

Het zoeknetwerk is een groep van zoekgerelateerde websites en apps waar uw advertenties kunnen worden weergegeven, dit zijn websites zoals Google Search, Google Shopping, Google Maps en Google afbeeldingen. Als u in het zoeknetwerk van Google adverteert, kan uw advertentie in de zoekresultaten worden weergegeven wanneer een gebruiker een zoekopdracht uitvoert met gebruik van termen die gerelateerd zijn aan een van uw zoekwoorden

Het displaynetwerk is een verzameling van meer dan twee miljoen websites, video’s en apps waarin uw AdWords-advertenties kunnen worden weergegeven. In het Display Netwerk kunt u targeting gebruiken om uw advertenties weer te geven in een bepaalde context, aan bepaalde doelgroepen en meer. Bij een Display campagne worden uw advertenties vertoont op websites van derden zoals online uitgevers van kranten, blogs, informatiewebsites en meer.

Waarom Google AdWords gebruiken?

Een groot voordeel is dat de kosten en opbrengsten meetbaar zijn. Een Googlecampagne /advertentie kan gemonitord en geanalyseerd worden. Met behulp van de data die vrijkomen kunnen campagnes of advertenties die niet rendabel zijn verwijderd of aangepast worden.

Samengevat:

• De meetbare advertenties geven inzichten voor sturing indien nodig.
  • Adwords werk volgens het ‘’No cure, no pay’’ principe, dus wordt er niet betaald als er geen resultaten zijn.
  • U kunt Google Analytics koppelen met Google Adwords voor meer inzicht bij het verloop Googlecampagnes.
  • U kunt uw advertentie op elk moment aanpassen.
  • U kunt op maat gemaakte advertenties aan de beoogde doelgroep laten zien.

download

Een gebruiker toevoegen aan Google AdWords

Voor de ‘oude’ AdWords omgeving:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik op het pictogram Instellingen  en selecteer Accountinstellingen.
  3. Selecteer in de navigatiebalk de optie Toegang tot accounts.
  4. Klik op + Gebruikers.
  5. Geef het e-mailadres beheerxyms@gmail.com op
  6. Geef een naam voor de nieuwe gebruiker op. Deze naam wordt door AdWords gebruikt om bij te houden wie welke wijzigingen in een AdWords-account aanbrengt.
  7. Selecteer in het dropdownmenu beheerderstoegang.
  8. Klik op Uitnodiging verzenden.

Voor de ‘nieuwe’ Adwords omgeving:

1. Log in op uw AdWords-account.
  2. Klik in de rechterbovenhoek van uw account op het gereedschapspictogram  en vervolgens onder ‘Instellen’ op Toegang tot account
  3. Klik op de plusknop .
  4. Selecteer beheerderstoegang en geef dit e-mailadres op beheerxyms@gmail.com
  5. Klik op Uitnodiging verzenden
  6. Nadat de gebruiker uw e-mailuitnodiging heeft geaccepteerd, ontvangt u een melding in uw account. Als u de uitnodiging wilt intrekken, klikt u in de kolom ‘Acties’ op Intrekken