Instructie: Facebook Business Manager: hoe, wat en waarom?

Met Facebook business manager maakt u een profiel afzonderlijk van uw persoonlijke Facebook-profiel, om uw pagina’s en advertentieaccounts te beheren.

Facebook-Business-Manager-Article-Main-Image-300x141

Waarom Business Facebook?

Facebook Business Manager is een tool om geordend aan het werk te kunnen met alle bedrijfsmiddelen en informatie op één platform. Facebook Business Manager helpt u met:

• Het beheren van uw pagina’s en advertentieaccounts;
  • Controle behouden over toegang en toestemmingen;
  • Personeel, partners en andere betrokkenen machtigingen geven over uw pagina’s en advertentieaccounts;
  • Privé en werk gescheiden houden.

Samengevat:

• Met Facebook Business Manager kunt u op een veilige manier gebruikerstoegang beheren voor de juiste mensen;
  • Met Facebook Business Manager kunt u Facebook-marketingactiviteiten structuur bieden en ordenen;
  • Samenwerken met externe partners, zonder uw persoonlijke profiel hierbij te gebruiken.

Een partner of bureau toevoegen aan Facebook Business Manager

Een partner toevoegen zonder Business Manager? Ga naar uw bedrijfspagina, klik vervolgens op Instellingen, kies in het menu Paginarollen en wijs een partner aan.

1. Ga naar Bedrijfsinstellingen;

2. Klik onder Gebruikers op Partners;

3. Klik op de blauwe knop + Toevoegen;

4. Voer het bedrijfs-ID in van de partner die u wilt toevoegen. Het bedrijfs-ID van XY Marketing Solutions is 1585253118411161

Opmerking: je partner kan zijn ID vinden door naar Bedrijfsgegevens te gaan in Bedrijfsinstellingen;

5. Kies een rol voor je partner en kopieer de deelbare link;

6. Klik op sluiten

7. Stuur de gegenereerde link zo snel mogelijk naar je partner.

Opmerking: stuur de link naar iemand die beheerder is van het bedrijf. Nadat u de link heeft gedeeld met uw partner, heeft deze 30 dagen de tijd om de link te openen, anders verloopt deze. Een link kan maar één keer worden gebruikt.